Кулминация на празниците в ПГМЕЕ – Тържествен концерт

Кулминация на празниците в ПГМЕЕ беше Тържественият концерт, който се проведе вчера, 29-ти април, в  залата на Бургаската опера. Учениците и учителите на Механото с шествие преминаха през града, ознаменувайки своя 90-годишен юбилей. Залата на операта се изпълни с нетърпелива и въодушевена публика, очакваща празничния концерт. Сред публиката бяха  бивши ученици, членове на различни институции от градската управа, представители на бургаски училища и висши учебни заведения, предприятия, родители и много други гости. Бурни аплодисменти поставиха началото на концерта.

Поздравителни адреси за 90-годишнината си получи ПГМЕЕ от кмета на Бургас г-н Николов, от областния управител г-н Чолаков, от г-жа Илиева – началник РИО- Бургас, от заместник-декана на ТУ – Габрово, от Министерството на образованието, от ТУ – Варна, от професионални гимназии, средни общообразователни и основни училища в Бургас.

Своите приветствия поднесоха г-жа Ананиева, г-жа Турманова, г-жа Желева, г-н Шишманов и г-жа Жеглова.

90-те минути на концерта преминаха неусетно. На сцената се разгърна артистичният талант на възпитаниците на ПГМЕЕ. Ученици и учители, участващи в представлението, се превъплътиха в танцьори и актьори и завладяха аудиторията. Те доказаха, че ПГМЕЕ е не само училище, което изгражда професионалисти, но и територия на творческия дух и таланта, едно семейство, в което учители и ученици заедно вървят по своя „път към безкрая”. Трудът на целия творчески колектив на този прекрасен празник за всички ни – г-жа Марчева, г-жа Надя Георгиева, г-н Марчев, г-жа Бедрова, на танцовия състав на учителите – г-жа Дойнова, г-жа Христова, г-жа Николова, г-жа Сталева, г-жа Щерева, г-ца Чавдарова, г-жа Йорданова, г- Власев, г-н Савов, г-жа Канева, г-жа Гюбелева, на г-жа Пенкова,  на всички ученици участници показа, че Механото е и ще бъде едно от водещите учебни заведения в Бургас, където се градят личности.