Отбелязване Денят на Народните будители в ПГМЕЕ

“Нека Денят на св.Йоан Рилски се превърне в Ден на народните будители, в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни.” Цар Борис III – 03.02.1923г.

За да изразят своята признателност и благодарност към делото на народните будители, учители и ученици от ПГМЕЕ отбелязват празника с различни инициативи. Във фоайето на училището бе открита експозиция,посветена на будителите. В чест на 1-ви ноември всички ученици от 8-те класове и класните им ръководители посетиха театрална постановка. Денят на Народните будители се отбелязва от всеки от деветите класове в час на класа със специална тема. Празникът ще бъде почетен и със специална презентация, посветена на Деня на народните будители, която ще бъде прожектирана в музея на училището.

“Ако днес си спомним за нашите народни будители,това означава,че сме си дали сметка сред водовъртежа на хаоса кои сме и в какво е силата ни.А това ще бъде първата победа на духа над разрухата,лъжата и родоотстъпничеството.” П.Парушев