ПГМЕЕ с награда от кмета на града в професионалното образование

Кметът на гр. Бургас Димитър Николов  – на 05.12.2016 г. лично поздрави на церемония в атриума на Бургаския свободен университет пред огромна публика ученици постигнали успехи през годината в 13 направления със специални грамоти.
Присъстваха също Вълчо Чолаков – областният управител на Бургас, зам. кметът по образование Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Костантин Луков, началникът на РУО – Бургас Виолета Илиева и проф. Галя Христозова – ректор на БСУ.

“Където и да обикаляте по света след години, не забравяйте колко се гордеем с Вас, и че завинаги оставате част от историята на големите успехи в бургаското образование”, каза в поздравителната си реч кметът Николов.
В направление професионално образование за представяне на  първо място в  индивидуалното класиране в национално състезание по професиите от графика на МОН за учебната 2015/2016 г. ‚, Най – добър техник в машиностроенето“ и отлично представяне на XXII–ТА националната олимпиада по техническо чертане грамота получи Сюлейман Тунджай Сюлейман от нашата гимназия от 12 Д клас спец. Автотранспортна техника.
Отличното представяне на възпитаника на ПГМЕЕ бе отбелязан и на традиционното никулденско кулинарно тържество  послучай откриването на зимните новогодишни празници в гимназията. От директора на гимназията инж. Роза Желева му бе връчена наградата ‚, Св. Николай  Чудотворец “ – плакет, луксозно издание на енциклопедия и парична награда предоставена ежегодно от  учредителите на приза.
Да пожелаем на Сюлейман крепко здраве, много нови награди и постижения и успешно дипломоране!