Проект „Доброволци – спорт и природа“

Спечелването на проекта „Доброволци – спорт и природа“, осъществяващ се от сдружение „Зелена Странджа“ в партньорство с ПГМЕЕ гр. Бургас и кметство Ахтопол, даде възможност на училището да продължи традицията за развиване на дообротворството и доброволчеството  сред учениците ни.
На 22.I.2017 25 доброволци от ПГМЕЕ гр. Бургас се включиха в първата си реална доброволческа мисия по проекта.Те взеха участие в подготовката и маркирането на трасето на полумаратона „Атанасовско езеро“, организиран от сдружение „Зелена Странджа“, Българска фондация „Биоразнообразие и община Бургас“.
В деня на полумаратона доброволците участваха в записването на участниците в състезанието, които бяха 106 от различни градове  от цялата страна. Доброволците бяха на 4 ключови постове по протежението на трасето. Други раздаваха вода и топъл чай, за да подкрепят състезателите в мразовития януарски ден.
Учениците от VIIIз клас Георги Кехайов, Даниел Грозев, Иван Иванов се включиха и пряко в полумаратона на дестинация 8 и 20км.
Участието на доброволците от ПГМЕЕ гр.Бургас в състезанието им даде възможност да развият своите качества на доброволци и да бъдат въвлечени в среда на активно спортуващи хора. Направи ги и съпричасни към една добра обществена инициатива за популяризиране на Атанасовското езеро освен като място за птиците и добив на сол, но и като дестинация за спорт и забавления и по този начин те помогнаха полумаратона да се включи като традиция в спортния календар на Бургас.