ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ ПО БАДМИНТОН – 2017г.

На 1-4 юни, от четвъртък до неделя, в спортна зала „Дан Колов“ в град Севлиево, на 4 корта се проведоха ФИНАЛИТЕ на ученическите игри по бадминтон за юноши и девойки – VIIIX клас, от 20 училища, на страната. Организатор на проявата беше Община Севлиево.
    На 1 юни 2017 г. се извършиха пътуването, настаняването, проверката на документите на участниците и техническата конференция.
    На 2 юни, петък, от 8:30 ч. започна голямата надпревара между отборите, разделени в групи по 5 отбора по пол, където всеки трябваше да играе срещу всеки. Състезанието беше много силно и оспорвано. За ден и половина борба се извърши класиране в групите.
    На 3 юни, събота, от 17:00 ч. започнаха финалните срещи между отборите. За 9-то – 10-то място се състезаваха класираните на 5-то място в групите, а след това за 7-мо и 8-мо място се състезаваха класираните на 4-то място в групите.
    Едновременно с тях се състезаваха отборите класирани на 1-во място от едната група срещу класираните на 2-ро място от другата група, както и класираните на 2-ро място от едната група срещу класираните на 1-во място от другата група – на кръст.
    На 4 юни, неделя, от 8:30 ч. продължиха финалните срещи. За 5-то и 6-то място се състезаваха отборите, класирани на 3-то място в групите. За 3-то и 4-то място се състезаваха загубилите отбори от играта на кръст. И за 1-во и 2-ро място се състезаваха отборите победители от играта на кръст.
    Главен съдия беше г-н инж. Стефан Иванов. Главен секретар беше г-н Цветан Друмев. Съдийството беше осигурено от неутрални ученици.
    Награди за победителите бяха медали, купи и грамоти, осигурени от организаторите.

    ПГМЕЕ участваха с отбор-юноши 8-10 клас в състав:

       – Павлин Иванов      – 10з клас, първа ракета;  

       – Мартин Стаматов  – 10з клас, втора ракета;

       – Димитър Георгиев – 10и клас, трета ракета;

       – Денис Фикрет        – 10д клас, четвърта ракета;

       – Виктор Мореев      –   8з клас, пета ракета.

    В оспорвана борба с противниците отборът ни завоюва IX място и наградите за това – купа и грамота от Финалите на Ученическите игри за 2017 година.