Математическа викторина „Колко много знам и мога“

На 19.01.2018г. в ПГМЕЕ се проведе математическа викторина „Колко много знам и мога“, публична изява на клуба „В света на математиката“ по проекта „Твоят час“ с ръководител г-жа Йорданова. В клуба участват ученици от Xте класове. Основните цели на клуба са развитие на интереса към математиката, формиране на творческо и логическо мислене, работа в екип, бърза и точна ориентация, повишаване на мотивацията и увереността при решаване на нестандартни задачи.

Гости на викторината бяха директорът на училището г-жа Роза Желева, заместник-директорите г-жа Румяна Георгиева и г-жа Елена Томицина, преподавателите г-жа Даниела Живкова, г-жа Иванка Иванова и г-жа Галя Петрова, ученици от X-те и  XII-те класове.

Участниците премериха сили, разделени в два отбора с капитани Мартин от Xи клас и Габриел от Xз клас. Викторината се състоя от три части. В първата част учениците отговаряха на въпроси от област „Забавна математика“. Разгледани бяха интересни и занимателни логически задачи. Във втората част състезателите решаваха тестови задачи. По време на третата част учениците  показаха знания и умения за решаване на задачи с повишена трудност.

На първо място се класира отборът с капитан Мартин. Госпожа Желева поздрави отборите и връчи предметни награди на двата отбора.

Така младите математици от ПГМЕЕ откриха магията  и увлекателната страна на математиката.