Мобилност по проект “New Paths in math”, по програма Еразъм+

От 18-ти до 24-ти март ПГМЕЕ беше домакин на първата мобилност по проект “New Paths in math”, по програма Еразъм+ .
Нашето училище беше посетено от учители и ученици от държавите Полша, Италия, Португалия и Кипър.
Гостите бяха сърдечно посрещнати с хляб и сол  от  директора на ПГМЕЕ г-жа Желева, и останаха впечатлени от уменията на нашите ученици по време на представянето на училището. 

Всеки от екипите бе изготвил презентация, от която научихме много за държавите, родните градове и училищата на участниците в проекта.

Проведохме математическо състезание, в което и домакини и гости демонстрираха познанията си. 

Разучихме програмата  Padlet, на която бяха презентирани  резултатите от предварително проведени проучвания във всяко от училищата. 
Проведохме конференция, на която впечатлихме гостите си с изготвените инфограми.

С интерес изслушахме лекцията на г-н Динко Раднев, член на Съюза на математиците в България.
Всеки екип представи по един  виден учен от своята държава. Ние представихме Джон Атанасов.

Обсъдихме бъдещия сайт на проекта и заедно изготвихме пъстра рамка, около която с много смях и веселие направихме снимки на всички участници в проекта.

Гостите ни останаха приятно изненадани от знанията и уменията на учениците от 12ж клас на интересния открит урок “Стани математически богат”, изнесен от г-жа Румяна Георгиева.

Много работихме, и ученици и учители, но и се забавлявахме. С много въодушевление, нашите гости разучиха български народни танци и всички се хванахме на хоро

Имахме и културни занимания. Посетихме гр. Дебелт, където с интерес изслушахме беседа в археологическия музей и изгледахме филм за Самуил. В град Созопол гостите ни останаха очаровани  от невероятната  атмосфера и архитектура и с интерес  разгледахме етнографския музей, в който се запознахме с бита на българите през годините. 

 

 

Със сигурност тези дни ще останат незабравими за всички  с много преживявания и нови, искрени приятелства.