ВТОРО място за ПГМЕЕ на Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“ в ТУ Варна

На 30.03.2018 год. в ТУ – Варна се проведе заключителният кръг на третото Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“.   Учениците в екипи и индивидуално, представиха в рекорден брой проекти чрез макети, презентации и доклади пред различни комисии . Членовете  на комисиите тази година бяха представителят на МОН, инж. Росица Илиева – главен експерт в отдел „Професионално образование и обучение“ и специалисти от фирмите-спонсори на състезанието –  „Вестас България“, „Шнайдер Електрик България“, „Калиакра Уинд Пауър“, „Електромонтажи“ – Варна, „Агрополихим“.

На тазгодишното издание на състезанието в ТУ  Варна  взеха участие 109 ученици от 9 до 12 клас, представители на 23 средни училища и професионални гимназии от 18 града в България.

Нашето училище бе представено от Мартин Михалев, Иван Попов и Марин Маринов от XII“е“ клас. Те за пореден път доказаха своите знания и възможности и  заслужено завоюваха ВТОРО място с презентациите си „Моето първо работно място“. Журито беше приятно изненадано от компетентните отговори на въпросите, които зададоха на момчетата.

Всички участници получиха сертификати и подаръци, а най-добре представилите се – специални грамоти и награди от спонсорите на състезанието.