Състезания, срещи, изложба за празника на ПГМЕЕ

Състезания, турнир по футбол, изложба, среща с бивш възпитаник на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) бяха включени в програмата по случай празника на елитното бургаско училище. Поводът е 93 години от създаването на едно от най-старите учебни заведения в Бургас. Тръжествата започнаха още в 09.00 часа. В продължение на няколко часа ученици от VIII до XII клас се включиха в състезания, показващи своите знания, усвоени в часовете по различни  предмети.

Ученици от осемте паралелки от XI-те класове на ПГМЕЕ показаха, че бъдещите инженери и техници, добре се справят с българската история. Те дискутираха активно и компетентно по темата “140 години свобода”. За достигане до финалния кръг на състезанието имаше два кръга, на които бяха отсяти най-добрите. Успоредно с историческите си познания, възпитаници на гимназията, показаха и своя изложба с рисунки на Левски, Ботев, хан Аспарух и други именити българи.

Не по-малко интересно бе състезанието по физика на тема: “Никола Тесла: Време, движение, експерименти”, в което се включиха членовете на клуб “Никола Тесла” в гимназията. Те бяха разделени в два отбора и всеки един от тях трябваше да отговаря на въпросите, които бяха подготвени предварително за публичната изява.

Вълнуваща бе и срещата на учениците с бившия бившия възпитаник на гимназията – Пламен Карашев. Младият мъж не се стърпя и публично прегърна своите  любими учителки госпожа Петя Канева- инициатор на срещата,госпожа Татяна Ботева, , когато влезе в класната стая.Оказа се , че г-жа Ботева  е била и преподавател на бащата на Пламен –  Александър Карашев, довериха  педагози.

Панайот Градев от X “е” и  Никола Спасов от X “е” станаха номер едно в състезанието по аутокад. Освен двата отличници, награди имаше и за класиралите се на второ и трето място, както и поощрителни награди. Отличията бяха връчени от директора на ПГМЕЕ Роза Желева.

Как ще мине един училищен празник, ако няма турнир по футбол? В спортната надпревара се включиха момчетата от десетите класове на гимназията.