26 юни – Световен ден за борба с наркоманиите

Механото бе едно от училищата включено в отбелязването на Деня за борба срещу зависимостите, организиран от Общински съвет по наркотични вещества. Четрима ученици от VIII и IX класове, презентираха, дискутираха и спортуваха, с една единствена цел – нека изборът бъде – „чист съм“, аз не се дрогирам!

Мария Колева, 9и клас;  Николай Димов, 8г клас; Иван Томов, 8г клас; и Александър Харбалиев, 8и клас се включиха с ентусиазъм в кръглата маса, представяйки своята гледна точка по темата  „Как да си помогнем в добрия избор“. Споделени бяха и страховете им, че основно средата и компанията подтиква към първия опит, но ако семейството е здраво, силно и подкрепящо, то изборът ще бъде  – твърдо “ Не на наркотиците“ !

Последният ден бе запълнен с щафетно бягане на смесени отбори. Механото се състезава заедно с Електротехникума, като заедно спечелиха първо място за кративно послание – „Ако изпитваш любов и радост правиш избора да бъдеш чист!“ Нека пожелаем на тези млади момичета и момчета да бъдат проводниците на здравословния начин на живот и правилния избор сред своите съученици!