За трета поредна година от Община Бургас награждават млади учители и ги насърчават в избора им на нелеката професия. “Всяка година виждам все повече млади хора, които приемат това предизвикателство да станат учители”, каза зам.-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева.

 Педагозите, получиха екземпляр от стихосбирката “Епопея на забравените” от Иван Вазов с писмо подписано от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Книгите им бяха връчени от градоначалника на специална церемония в културен център “Морско казино”.Наградените преподаватели са от основни и средни училища, профилирани и професионални гимназии. Сред учителите, които получиха книги са – Дарина Русинова и Мануела Милчева от СУ “Иван Вазов”, Златина Славова, Цветанка Янева и Ксения Арнаудова от СУ “Св. св. Кирил и Методий”, Красимир Кънчев от ПГМЕЕ, Галя Митева от ПГЕЕ, Сюзана Серпуховитина и Живко Жеков от ПГМКР.

“Аз ви благодаря за смелостта да започнете работа в бургаските училища. Това показва, че преодоляхме стреса около незачитането на професията и тя вече става уважавана. Ще бъдете пример за подражание. Ще носите отговорност за възпитанието на младото поколение. Бъдете активни! Търсете подкрепа от директорите, от нас, от Регионалното управление по образование. Бъдещето е на иновативните и креативни хора”, поздрави учителите кметът Димитър Николов.