МЕХАНОТО се гордее с възпитаниците си!

Мартин Куванджиев  и Димитър Иванов са завършили ПГМЕЕ през 2013г, специалност Микропроцесорна техника, с класен ръководител Пепа Марчева. Още като ученици се включват и печелят проект на НАСА, както и редица награди от олимпиади и състезания по физика и математика.

След техникума, Мартин  продължава обучението си в ТУ- София  специалност “Компютърно и софтуерно инженерство”, където е  и  асистент-преподавател, а също и обучител към Софтуерния университет.  Към настоящият момент Мартин Куванджиев е съосновател на Bitcoin Gold (една от най-големите криптовалути) и изпълнителен директор на GoStartups и Assetify.

Димитър Иванов  понастоящем е последна година студент специалност “Софтуерно Инженерство”. Занимава се с програмиране от повече от 7 години и е натрупал солиден опит в проектирането и изграждането на мобилни приложения,както и такъв с различни езици за програмиране.  Димитър взема участие в състезания и хакатони и е победител в проектната категория “Приложни програми” на националната олимпиада по ИТ;  щастлив е,че е успял да превърне хобито си в професия,която към момента упражнява като TechLead в BULPROS CONSULTING

Екипът на проект „Да споделим успеха“ покани Мартин и Димитър , за  да споделят пред учениците от Механото  своя опит и спомени от недалечните си ученически години,  своята мотивация да се развиват в професионален и личен план, както  и перспективите, които дава инженерната професия и има ли тя бъдеще у нас.

Срещата се проведе на 1.03. 2019г. в   ПГМЕЕ в гр.Бургас и в нея се включиха учениците от  11 з и 11 и клас. Ето как видяха тази среща самите ученици:

„Беше хубаво да говорим с някой, който не заема позицията на учител и да видим различна гледна точка. Хареса ми че лекцията беше доста интересна и ни предразположиха с неща които ни интересуват. Казаха ни как можем да постигнем целите си и желания резултат. Говорихме отпуснато без да се притесняваме,което също ми хареса. Обнадеждаващо е да видя хора, завършили моята специалност и къде са те сега, какво са постигнали в живота за толкова кратко време.“  – Елена Танчева  XIи клас.

„Хареса ми как Мартин и Димитър  описаха всичко,със сигурност дадоха пример,поне на мен. Беше интересно да се види как момчетата са успяли да си изкарват прехраната след като са завършили. Беше интересно и поучително.“ – Иван Атанасов XIз

„ Мотивираха тези, които искаме да си следваме специалността. Впечатлиха ме много, цял ден за тях мисля.“   – Любомир Атанасов   XIз

„Начина им на тяхното развитие беше интересен и за пример. Също така че не са решили да се откажат след трудности. След завършването си от училище,за разлика от повечето ученици са започнали веднага да се развиват в дадената сфера и с много усилия и труд се издигат постепенно към върха. За да се стигне към високото първо трябва  да се мине от ниското.“ – Кристиян Ефтимов  XIи клас

„Според мен срещата с бившите  възпитаници на Механото  Мартин и Димитър , които са преуспели по техен начин , беше много полезна както за мен така и за моите съученици и връстници . Техните разкази бяха много полезни , поне за мен , защото те ни споделиха как са преуспели не само в училище и университета , но и в живота . Информацията беше много подходяща за мен , защото аз се чудех по какъв път да поема и с какво по точно . Благодарение на разказите им днес аз научих много полезни факти , които ще ми бъдат от полза в близкото бъдеще.“ – Кристиян Апостолов  XIи клас.