Училищен кръг на състезанието по Електротехника

На 28.02.2019 год. в ПГМЕЕ се проведе училищен кръг на състезание по Електротехника. В него участваха двадесет ученици, обучаващи се по специалност Електрообзавеждане на производството от 11 и 12 клас.

Състезанието премина в три кръга, където учениците показаха практическите си  умения и знанията, които са придобили до момента, като ги приложиха в решаването на различни по вид задачи. Изтеглиха жребии и така бяха определени десетте екипа за работа.

Бъдещите електротехници не се затрудниха при свързването на схеми и ел.табла. Забавляваха се при решаването на приложни задачи. Комисията съставена от преподаватели по специални предмети – инж. Румяна Момчилова, инж. Албена Колева и инж. Тома Кудев, както и енергетика на ПГМЕЕ – Илчо Вълков провериха и оцениха работата на всички. За победители бяха определени:

Първо място – Никола Спасов и Христо Янакиев

Второ място – Милен Лапчев и Христо Костадинов

Трето място – Неделчо Неделчев и Антон Инджов

Най-добре представилите се ученици ще вземат участие в Националното състезание по електротехника, което ще се проведе в гр. Ловеч на 28.03.2019 г. Задачата им ще е трудна, защото трябва да запазят позициите си – през 2017 и 2018 г. ПГМЕЕ бе на първо място на това състезание.

Да им пожелаем успех и още много победи!