Ученици от ПМГЕЕ-Бургас с първо място от състезание по роботика

Надпревара по мини-сумо с роботи, поялна станция и умна лампа донесоха отличия на участниците в клуба „Приложение на микроконтролери“.

На 07.05.2019 г. в Бургас се проведе първото по рода си състезание по роботика „Robbo Chalenge Burgas“. То се състоя в Културния дом на нефтохимика. Състезанието бе организирано от община Бургас, Центъра за подкрепа и личностно развитие, университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и фирма „Технологика“.

Откриването направи кметът на гр. Бургас – Димитър Николов, който остана очарован от големия интерес и обеща на учениците надпреварата по роботика да се провежда и развива занапред.

Възпитаниците на ПГМЕЕ – Бургас влязоха в оспорвано съревнование със своите връстници от другите три училища в Бургас, в които се изучават информационни технологии – ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ППМГ и ПГКПИ.

От ПМГЕЕ – Бургас се включиха учениците от клуба „Приложение на микроконтролери“ на инж. Анна Златанова – Владимир Селезньов от  12 „и“ клас, Мартин Николов, Божидар Русев, Димитър Димитров и Петър Кръстев от 11 „и“ клас, Галина Иванова, Иван Желязков, Пламен Лозев, Габриел Киров и Николай Авелов от 11 „з“ клас. Те бяха разделени на четири отбора.

Състезанието протече в четири оспорвани кръга, като заслугите на нашите ученици са:

– Първо място – първи кръг – мини сумо спечели отборът на Владимир Селезньов, Божидар Русев и Петър Кръстев.

– Трето и четвърто  място – четвърти кръг – демонстрация на роботи. Третото място спечели Владимир Селезньов със своя проект „Поялна станция“, а четвърто място спечелиха Владимир Селезньов, Мартин Николов, Божидар Русев и Димитър Димитров с проекта „Умна лампа“.

Съдии бяха организаторите на състезанието и по двама учители от всяко състезаващо се училище. От ПМГЕЕ – Бургас съдии на I и II кръг беше инж. Елена Томицина, а на  III и  IV кръг – инж. Анна Златанова.