УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГМЕЕ В КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ “БЪДИ ВОЙНИК!”

Учениците от IX-те и X-те класове на ПГМЕЕ-Бургас се включиха в мероприятията от националната комуникационно-информационна кампания “Бъди войник!” на Министерството на отбраната.

Деветокласниците с интерес обходиха информационните шатри на Военна полиция, Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Национална гвардейска част и Сили за специални операции. Професионалистите зад щандовете успяха да отговорят на всички въпроси с търпение и висока компетентност, което подхрани още повече младежкото им любопитство, а възможността да се докоснат до специализираната техника повиши още повече емоционалния градус.

Десетокласниците също успяха да разгледат изложението, а след това се присъединиха към зрителите на концерт на откритата сцена „Охлюва“. Всички участници с цялото великолепие на военната униформа успяха да ни накарат да се чувстваме не само празнично, но и патриотично.

Особени емоции породи тази инициатива и у придружаващите учители – сред представителите на различните армейски части те срещнаха свои бивши възпитаници, което към вече богатия букет от чувства, които споменахме по-горе, добави малко носталгия и много гордост.