За да отбележи празника на авиацията, който е на 16.10, 8А клас -специалност “Ремонт на летателни апарати”, направи посещение на летище Бургас и Авиомузей Бургас.

„Когато бяхме на летището, беше много забавно. Направихме това, което правят пътниците преди излитане – провериха ни на скенер, после се качихме на автобус от тези, които возят пътниците от и до самолета. Двама служители на летището ни запознаха с процедури за излитане и кацане на самолети и обслужване на летището и пистите докато автобусът ни возеше по тях, за да видим всичко отблизо. Видяхме къде се паркират самолетите и как ги поправят. Стояхме на пистата и наблюдавахме и как каца самолет от Москва. Върнаха ни в административната сграда на летището и гледахме презентация за още процедури.

Последно отидохме в Авиомузея, където се качихме на различни самолети, видяхме кабините, пътническите салони и облеклата на пилотите. Беше интересно и приятно изживяване не само за мен, но и за моите съученици. Научихме много полезни неща.“ – Николай Георгиев

Красен Михалев: „Музеят на авиацията е един от най-забележителните, в които някога съм бил. Ще отида пак.“

Димитър Плочев: „Най-якият музей!“