Ден на отворените врати в ПГМЕЕ

На 06.11.2019г. Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника отвори вратите си за бъдещите ученици на гимназията. Целта е учениците, които завършват седми клас и техните родители, да се запознаят с условията за обучение в ПГМЕЕ, предлаганите профили, професии и специалности, съобразени с нуждите на бизнеса в региона и да придобият лични впечатления за атмосферата в учебното заведение.

 Ученици от седми клас към ОУ „Елин Пелин“ – гр.Бургас посетиха учебния корпус по практика. Те се запознаха с различните специалности, разгледаха работилниците. Учителите по Автотранспортна техника инж.Станимир Христов и Пламен Петров демонстрираха различните уреди, стендове, показаха новата придобивка на ПГМЕЕ – стари автомобили, които ще бъдат реставрирани в клуб „Ретроавтомобил“. Инж.Красимир Кънчев съвместно с отбора на „Баткомобил“ Велин и Наско представиха автомобила, с който участваха в състезанието „Шел еко маратон“ в Лондон и ги запознаха с „мозъка“ на бъдещия автомобил, който проектираха и предстои да бъде изработен. Учениците посетиха и презентационната зала на гимназията, в която е историята на „Механо“ във фотуси и оборудване от 1925г. Работилниците по Общопрофесионални умения , оборудвани с новите стругове с ЦПУ, симулатор на струг с ЦПУ, представиха практиката в нова съвременна светлина, различна от старите непревликателни работилници. Инж.Милена Даскалова направи кратка презентация за работата със симулатора. Всеки един от седмокласниците се докосна до големите, внушаващи машини. И на края видяха как протича едно обучение на гимназистите от направление „Електроника“. Инж.Костадин Терзиев направи демострация с фреза за изработване на печатни платки както и работа с 3d принтер.

Образованието е приоритет, но също така важен е и изборът на средно училище, където детето да се чувства добре, спокойно и уверено, за да бъде и самият образователен процес пълноценен. От голямо значение е придобитите знания, умения и компетентности, да осигуряват осъществяване на желанията и интересите, както и възможност за професионална реализация на пазара на труда.