28 ноември 2019г. – кръводарителска кампания

„Да дадем шанс за живот, като дарим кръв!“  Под това мото премина кампанията по кръводаряване в Професионална гимназия по механотехника и електроника –  Бургас. По покана на УМБАЛ – Бургас тя бе осъществена от ръководството на гимназията, класните ръководители на XII клас, учители и служители.

След уточняване на деня за кръводаряване  и необходимите изисквания към нас от екипа, който ще осъществи на място  кампанията, започна предварителната подготовка. Медицинската сестра,  отговаряща за нашата гимназия, разясни в час на класа на дванадесетокласниците хуманността на кръводаряването, законовите норми регулиращи този акт на милосърдие и съпричастност към нуждаещите се. На подходящи места бяха поставени информационни материали, подкрепящи инициативата. За деня бе подготвена стая, в която екипът подреди необходимите материали и средства за нормално протичане на процедурата.

Учениците и учителите от ПГМЕЕ, участници в кръводаряването за пореден път доказаха  своята съпричастност към каузите за спасяване на живот – на свои учители, съученици, приятели в името на ЧОВЕКА за неговото най – ценно благо –ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА.