На 29.11.2019г. в ПГМЕЕ се състоя тържествено откриване на „ЕVN класна стая“ с пълно оборудване, включващо обзавеждане, техника и нагледни средства.
Гости на събитието бяха инж. Здравко Братоев изпълнителен член на Съвета  на директорите на ЕVN, г-жа Елена Цингова човешки ресурси към ЕVN, г-н Вернов от EVN Бургас, г-жа Ананиева – зам.кмет по образованието към Община Бургас, г-жа Турманова -председател на Oбщинския съвет, учители и представители на различни организации. Присъстваха и учениците от 8“е“ клас, специалност“ Електрообзавеждане на производството“-  дуална форма на обучение.
Tе продължават доброто партньорство с ЕVN по проект „Домино“, при който  учениците участвали в него и провели практиката си  там са вече част от екипа.
Г-жа Желева – директор на ПГМЕЕ поздрави всички присъстващи и отправи пожелания към ученици и работодатели. Обръщения направиха и г-н Братоев : “Инвестираме в нови класни стаи,насърчаваме вашето развитие,имаме нужда от вас“.
 г-жа Ананиева: “Когато човек инвестира в образование,инвестира в своето бъдеще“ и г-жа Турманова.
За всички ученици имаше осигурени подаръци от ЕVN.Те също  участваха в занимателна игра, като първите отговорили правилно получиха награди. Беше представена и презентация за отговорната работа на работниците на ЕVN на терен и спазването на  правилата за безопасност на труда. Тя беше изгледана с внимание и голям интерес от учениците.