На 28.11.2019г. с 10Б клас, специалност „Мехатроника”, се проведе иновативен урок по учебна практика „Заваряване”, наречен „Мастер-клас”. Темата на урока беше: Запалване на заваръчната дъга и поддържане на горенето до края на  разтопяването на електрода. „Мастер- класа” е специална форма на обучение, която се основава на практическите действия на показване и демонстриране на творческо решение на конкретна педагогическа задача. Ролята на Майстора е позицията на консултант, съветник, помощник в организацията на практическата дейност.
Резултатът от „Мастер- класа” е, че както учениците, така и учителя правят своя собствена стъпка по пътя към майсторството.
За провеждане на урока посетихме фирма „Ростер”, на територията на Лукойл, гр. Бургас. Майсторът беше заварчик,който е  висококвалифициран, с многогодишен опит . На учениците бяха показани начините за запалване на дъгата и заваряване на планки в различни позиции. След демонстрацията учениците показаха наученото чрез заваряване на стоманени детайли.