Оспорвана надпревара, знания,умения, радост и сълзи във вътрешното състезание „Мога и зная как”, проведено от МО „Електроника”

На 13.01.2020г. се проведе вътрешно състезание за подбор на участници в състезанието „Мога и зная как”, което ще се проведе на 29.01.2020г. то 13.00 ч. в сградата на училището. Във възрастовата група 9-10 клас взеха участие осем ученика от 10З , 10И  и 10Ж, а в групата 11-12 клас, участниците бяха двадесет от 11И , 11З , 11Ж , 12И  и 12З класове. Състезанието се състоя от два етапа. Първи етап – всеки ученик решава тест с двадесет въпроса от техническите дисциплини и втори етап – изработка на работеща платка.

В групата 9-10 клас пълна победа взеха учениците от 10З клас, като се класираха на първите три места. А в групата 11-12 клас битката беше изключително оспорвана, защото само 10 от тях продължават за следващия кръг. Тук победители са учениците от 11И  клас – те се класираха на първо и второ място и освен това от четири участника от класа, всичките продължават за следващия кръг.

Състезанието се проведе под ръководството и журирането на инж. Костадин Терзиев, инж. Анна Златанова и инж. Добрин Стоянов. Всички ученици бяха много добре подготвени както по теория, така и по практика. Повечето от тях бяха дошли един час по-рано и преговаряха теорията притеснено. По време на състезанието всички ученици показаха спортен хъс за победа. Бориха се достойно с много знания и умения, за което получиха и високи оценки.

Наградите връчи директора на ПГМЕЕ – инж. Роза Желева. Вашите постижения показват, че ПМГЕЕ не просто използва съвременни методи на преподаване, но възпитава креативност, като отчита индивидуалността, таланта и интересите на всеки ученик. По този начин се развиват ключовите умения на младите хора, стимулират се тяхното любопитство и таланти, а резултатите им надскачат границите на изучаваните учебни предмети“, каза директорът на ПМГЕЕ инж. Роза Желева.