Вълнуващо, с изненади и подаръци започна новата учебна 2020/2021 година за ПГМЕЕ.

Въпреки спазването на всички мерки за безопасност, свързани с COVID-19, осмокласниците успяха да изживеят тържествено своя първи учебен ден в новото училище. Те поеха интересна инициатива- ” Купи книга- дари я на своето училище “. И така, вместо цветя, новите възпитаници носеха книги и обогатиха школската библиотека с много заглавия от български автори, които се изучават в часовете.

Празничната церемония се състоя в в двора на гимназията, където новоприетите ученици се срещнаха със своите учители и съученици. Сред специалните гости на тържеството бяха Карина Ангелиева- зам.-министър на образованието и науката, Сотир Сотиров- зам.- ректор на университет ” Проф. Асен Златаров “, Вартерес Чулуян- управител на Бова Кар, Владимир Крумов- зам.- областен управител, инж. Илко Тодоров- председател на Обществения съвет към ПГМЕЕ.

Директорът на гимназията- инж. Роза Желева отправи своите поздравления към учениците и учителите. Тя сподели, че предстои трудна година, но вярва, че с общи усилия всички ще я преминат успешно.

Зам.- министър Ангелиева също приветства възпитаниците и преподавателите в Механото. Тя изрази своето възхищение от видяното в кабинетите и класните стаи. Изрази увереност за успешния път, по който върви иновативното училище. Като човек, почитащ традициите, г-жа Ангелиева подари училищен звънец- символ на духовното пробуждане и просветата.

И тази година традицията 12- класници да посрещнат 8- класници беше спазена. Макар и със символично присъствие най- големите ученици приветстваха най- малките, като им подариха подаръци с послания. Специално обръщение от името на 12 клас произнесе Мартин Пейчев. Осмокласникът Стоян Меранзов също сподели своите чувства,вълнение и благодарност.

Един от най-интересните моменти бе поздравът на г-н Чулуян- управител на Бова Кар, който тържествено връчи ключовете на чисто нов автомобил BMW- подарък за училището. На новото возило учениците ще подобряват своите професионални умения.

Традиционно началото на учебната година бе благословено от отец Николай, който извърши водосвет.

Под звуците на Химна на Механото и с пожелания за успешна и здрава учебна година, която всички да изживеем пълноценно и заедно, 95-ят випуск на ПГМЕЕ прекрачи прага на училището. На добър час!

Разгледайте снимки тук…