Уважаеми колеги, скъпи ученици, 

Ръководството на ПГМЕЕ има удоволствието да Ви съобщи, че за трета поредна година Механото заслужено заема място в Списъка на училищата в България, включени в Национална програма „Иновации в действие“. 

НП “Иновации в действие“ беше обявена и стартира след Националната конференция на Иновативните училища в България през декември 2018 г. в София, където ПГМЕЕ беше сред малкото избрани училища в страната, които имаха възможност да представят и защитят своя иновативен проект. Нашето училище  е един от най-активните участници в програмата и е търсен и желан партньор за сътрудничество и обмяна на опит. 

През 2019/2020 и 2020/2021 г.   ПГМЕЕ беше домакин по мобилност 1 на НП “Иновации в действие“ и посрещна училищни екипи съответно от ПГЕЕ – гр. Пловдив и гр. Плевен, ПГМЕ- гр. Пазарджик и ПГТ – гр. Нова Загора. Ученици и учители от иновативните паралелки на нашето училище също имаха възможност да посетят партньорските училища, включени в програмата  и да обменят ценен опит и идеи за бъдеща съвместна работа.

През учебната 2021/2022 г наши партньори по програмата ще бъдат ПГ „ Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Видин – иновативно училище и Професионална гимназия по транспорт, гр. Русе – неиновативно училище. 

Вярваме, че и през тази учебна година  участието ни в програмата отново ще ни предостави възможност да споделим опит, да създадем добри партньорства и да се обогатим с прекрасни изживявания.