ПОРЕДНО ПОСТИЖЕНИЕ В КОНКУРСИ НА ИСТОРИЧЕСКА ТЕМА

За поредна година, ученици от ПГМЕЕ не пропускат участие  в ученически конференции и конкурси свързани с българската история.

През месец ноември 2021 година ПГМЕЕ – гр. Бургас  взе участие в Пети национален ученически конкурс за историческа памет „Будител“ и в Национална ученическа конференция „200 години от рождението на Георги С. Раковски“ „…Мисъл и желязо, лира и тръба“ под патронажа на кмета на община Варна господин Иван Портних. От общо 250 участници  от цялата страна, ученикът Христо Минчев от X A клас успя да се класира сред  8-те най-добри  в  категория „ЕСЕ“ и  бе удостоен с грамота. Той показа изследователски умения,  вникване в дълбочината на материята  и  добра аргументация,  за да пресъздаде през  своя поглед  образа на  великия Георги Раковски – идеологът на българското националноосвободително движение. Ръководител на ученика е г-н  Светозар Люцканов – учител по история и цивилизации в гимназията.

Постиженията  и участията  на нашите ученици в различни конкурси, конференции и състезания свързани с българската история е доказателство  за това,  че  МЕХАНОТО е училище, което възпитава своите възпитаници на родолюбие, патриотизъм и любов към Отечеството!