Отново на ВЪРХА!

Националният конкурс за православна поезия, проза и видео – изпълнение на стих на тема: „Рождество на Спасителя”, организиран от МОН, РУО – гр. Бургас, Национален дворец на децата, Община Бургас и ЦПЛР – гр. Бургас и Сливенска митрополия, се радва на много широка популярност в цялата страна. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството, Бог и православната вяра. Творбите се журират в три възрастови групи от всички училища, школи и извънучилищни звена от страната.

Многото получени творби превръщат конкурса в нещо като представителна извадка за нивото на ученическото творчество в наши дни. Откриването и насърчаването на млади таланти са другата цел на журито от преподаватели по Религия православие, БЕЛ, актьори и писатели.

Разделът „Видео-изпълнение на български стих или в превод от чужд автор” изисква от участниците вероучителна точност, адекватно жанрово изпълнение на творбата, оригиналност, художественост и др.  Васил Шарапанов, ученик от IX г клас, се представи блестящо в този раздел с текста „Христос” (стихотворение в проза) на руския писател Иван Тургенев. Той получи престижното отличие  – I-во място.

Инж.Роза Желева – Директор на ПГМЕЕ – гр. Бургас официално връчи наградата: Стилна златиста купа с табелка, Диплом и диск с думите:

Благодарим за добросъвестното отношение към творческия процес.
Пожелавам ти да останеш лидер в областта, където всичко се получава за теб, никога да не се уморяваш да разбираш нови неща, да преодоляваш безпрецедентни трудности и препятствия, да побеждаваш достойни съперници, най-силните конкуренти. Надявам се, че ще продължиш да подобряваш способностите си, така че всички да могат наистина да се радват на успеха ти.
Искрено ти желая здраве, просперитет и нови постижения!”

В раздел „Поезия и Проза” Николай Генчев, ученик от IX е клас, участва с авторското стихотворение „Коледна молитва”. Неговият блестящ текст получи – II –ро място.

Инж.Роза Желева изказа дълбока благодарност на Николай Генчев за активното му участие в живота на училището.Тя връчи: Медал за II –ро място,Диплом и книга.

Учениците споделиха, че се радват на получените награди, които ще им напомнят за трудните, но прекрасни минути по пътя към успеха (I – во и II – ро място), прекарани в съвместна работа с г-жа П. Воденичарова – старши учител по БЕЛ и г-жа Н.Николова – зам.-директор на ПГМЕЕ.

Прочувствено инж. Роза Желева добави: “Вярвайте, че нашият преподавателски състав ще продължи да бъде необходима опора за вас в постигането и покоряването на нови висоти. Нека настоящите успехи се превърнат в стартова площадка за нови начала!”

Получавайки такова насърчение, учениците се стремят към постигане на високи цели и отлични резултати.