Коледен коктейл Being excited for Christmas

На 21.12.2022г. в ПГМЕЕ с 8 е клас се проведе интердисциплинарен урок между предметите биология, английски език и химия на тема: „BEC – Biology, English and Chemistry – Being excited for Christmas”.  Иновативният урок се подготви и реализира от Стефка Чавдарова, старши учител по английски език и Ивелина Койчева, учител по биология и химия  в ПГМЕЕ.

Гости на урока бяха г-жа Н. Николова – зам.-директор, М. Сталева, Е. Григорова и Д. Нейчева – преподаватели по английски език в гимназията.

Урокът премина като състезание между отборите на “Гринч“ и “Рудолф“. Предстоящите коледни празници внесоха в надпреварата празничен дух и настроение.

В първата част отборите трябваше да попълнят кръстословица с въпроси от химията и да открият „скритата“ дума в нея. От тайната дума състезателите  трябваше да направят преспапие. Учениците бяха много изобретателни и с изключителна прецизност в изпълнението, отборът на „Гринч” спечели първия кръг от състезанието.

Във втория кръг – „Намери посланието в коледната елха“ –  няколко ученици от всеки отбор трябваше да открият „тайно“ пожелание в коледната елха, което бе ключ към преминаването към трети кръг.

След като тимът на „Гринч” откри тайното послание „Викторина“, учениците и гостите бяха поканени да проведат викторина под формата на онлайн въпросник.

Задачите бяха на английски език от предметите химия и биология.

Играта се оказа много оспорвана. Победител стана ученик от отбора на „Рудолф“, второ и трето място заеха ученици от отбора на „Гринч“. В края на състезанието на заелите призовите места бяха раздадени награди.

Утешителни награди получиха класираните на 4-то и 5-ето място.

За финал всички участници и гости се включиха в танц, показващ на английски език частите на тялото.

Приятна изненада за ученици и гости бяха домашно изпечените коледни лакомства и ръчно направените късмети, които зарадваха всички присъстващи.

Много приятен финал на урока бяха емоционалните думи на ученика Андрей Кръстев, който отправи искрените си пожелания за здраве  и  успехи за всички  през новата 2023 г.

След края на урока учениците попълниха анкета за обратна връзка, в която изразиха мнение, че са се чувствали прекрасно и си пожелаха повече подобни уроци занапред.