Из живота на ПГМЕЕ

7.11.2017г. – Военно обучение в ПГМЕЕ

15 септември 2017г.

ВЪРВИ, НАРОДЕ, ВЪЗРОДЕНИ,….. – Празнично шествие на ПГМЕЕ – 24.05.2017г

В навечерието на най-светлия български празник – 24 май, ПГМЕЕ изпрати с вълнуващо тържество своите абитуриенти от випуск 2017.
12 май е празник на нашите зрелостници – усмихнати, красиви, умни млади хора, изпълнени с мечти, сили, амбиции, любов.
Честито завършване! Успехът да бъде винаги с вас.
На добър път!


Никулденски празници в ПГМЕЕ

15 септември 2016г.

15 септември 2015г.

24 май 2015г.

Състезание “Най-добър млад автомонтьор”

1 ноември – Ден на народните будители

Традицията продължава. По случай Денят на народните будители ученици от ПГМЕЕ отново поднесоха венец на паметника на поп Сава Катрафилов.

15.09.2014г.

24 май

9май – Ден на ученическото самоуправление


Никулденска кулинарна изложба

За да почете официалния празник на Бургас и Св. Никола като наш закрилник, ПГМЕЕ и тази година  проведе традиционната Никулденска кулинарна изложба. Креативноста и любовта вложени в подготовката на събитието проличават във всеки детайл. Училището за пореден път блести с Коледната си украса и засилва приятните чувства на доброто в нас чрез  неугасващия си и уникален дух.

Анти СПИН кампания в ПГМЕЕ

За да изразят своето съпричастие към болните от СПИН , ученици и учители от ПГМЕЕ- Бургас на 2.12.2013 г. Организираха кампания , в която се раздаваха червени лентички и информативни листовки  за инфекциозните болести, предавани по полов път.  Всеки участник в кампанията имаше възможност да зададе анонимен въпрос, който да пусне в специална кутия.

Хелоуин парти в ПГМЕЕ 31.10.2013г.

ПГМЕЕ-Бургас организира благотворително Хелоуинско парти. Учениците с желание и хъс приготвиха украсата и маските за случая. Присъстваше жури и се връчиха награди за най-добър костюм/маска/грим. Събраните средства отиват за подпомагане на сираци и полусираци в училището. Без да неглижираме и за миг Деня на Българските Будители – 1-ви Ноември, ние просто използваме повода като подгряваща репетиция за българските Русалийски дни – времето между Коледа и Йордановден, когато на злите сили им е разрешено да вилнеят безнаказано. Българите са създали Русалийски дружини, които правят пакости и поразии, ако не им бъде платено. Българинът никога не е бил консервативен. Точно обратното – отворен и приемащ културата на различни народи и нации. Да спрем да се разделяме и да започнем да се ОБEДИНЯВАМЕ!

Нека наше кредо бъде ЛЮБОВТА!

Откриване на учебната година 2013/2014