„Поглед към автомобила“ – проектна дейност по немски език

На 04.05. в актовата зала на ПГМЕЕ  учениците от 9 г и 9 д класове, изучаващи немски език, представиха проектната си дейност.

За старт на техния проект послужи предстоящото в Мюнхен автомобилно изложение/септември-2023г./: интересни факти за бъдещото изложение, информационен клип, плакати с номинираните за автомобилното изложение марки/в категориите „Спортен автомобил“, „Луксозен автомобил“, „Електромобил“, „Световен автомобил“/, последвал кратък куиз, за да изпита концентрацията на участниците в хода на проектната дейност, ученици в ролята на журналисти и представители на общински и автомобилни магнати, собственоръчно изработени от момчетата макети на автомобилни модели, които те презентираха с емоция и гордост, откъси от предварително изготвени по темата проекти и успешната им защита на живо, докосване до истината за избора на специалността  и мъничко до „АЗ“-а на всеки с помощта на интригуващите визитки на учениците, заключителен въпросник с две секции: „Какво още съм научил за света на автомобила?“ и „Познавам ли те по-добре?“. И всичко това на удовлетворяващо и участници, и публика ниво. Мотивирани, знаещи и можещи, артистични и умеещи да създават настроение.

 „Сладък“ проект с аромат на мед и с пъстър набор от автомобилни емблеми изкуши на финала всички в залата. Автентичен сърдечен поздрав на част от момчетата от сърцето на Мюнхен, града – бъдещ гост на изложението и отрязване на „червената лента“, увековечено в кратко клипче „В името на бъдещия успех“- весел завършек на представянето на екипната ни проектна дейност по немски език.