Карти за пътуване в градския транспорт на преференциални цени за учениците

Уважаеми родители,
С началото на новата учебна година се наблюдава очаквано повишение на желаещите да се снабдят с карти за пътуване.
В тази връзка бихме искали да напомним, че от 01.02.2024 г. децата от 7 до 14 навършени години могат да ползват безплатно градския транспорт. За целта по-малките ученици трябва да притежават редовен превозен документ – карта за пътуване по образец, утвърден от Министерство на транспорта и съобщенията. За да получат такава карта, родителите е необходимо да подготвят следните документи:
– Копие от акт за раждане на детето
– Документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния или настоящия адрес
– Актуална цветна снимка.
Картите са със срок на валидност една година от датата на издаване или до навършване на 14-годишна възраст. Издават се във всички билетни центрове на „Бургасбус“ ЕООД – Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад, Терминал Меден рудник.
По-големите ученици, които учат в училища на територията на Община Бургас, могат да ползват карти за пътуване в градския транспорт на преференциални цени:
– 90 пътувания за 1 месец – 15,00 лв
– 60 пътувания за 1 месец – 12,50 лв.
– 50 пътувания за 1 месец – 12,10 лв. /за ученици от населени места в Община Бургас/.
Напомняме, че е необходимо учебните заведения да предоставят списъчен брой с имената на записаните за съответната учебната година ученици във възможно най-кратки срокове. Упътване за попълване на списъците от училищата в Община Бургас е поместено на сайта на „Бургасбус“ ЕООД. Попълнените таблици трябва да бъдат изпратени в електронен формат на е-mail: transportna@burgasbus.info, след което  същите следва да се представят на хартиен носител (с подпис и печат) в Транспортна къща на ул. „Александровска“ 26.
За допълнителна информация, телефоните за връзка са 056/831422; 0882455155.

Scroll to Top