ПГМЕЕ – Бургас обучи заварчици по европейски проект

Екипът на Професионална Гимназия по Механоелектротехника и електроника – гр. Бургас, в партньорство с екип на пристанище Бургас, приключва проект, който имаше за цел да актуализира професионалното образование, като го съобрази с потребностите на местните работодатели.
Проектът „Създаване на устойчиви условия в ПГМЕЕ – гр. Бургас за развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите в региона” финансира обучението на 160 ученика от 11 клас и създаването на специална работилница за тази цел. Изграждането на работилницата гарантира дългосрочното ефективно професионално обучение на учениците без необходимост от допълнително финансиране. Самите учебни програми позволяват да се включват нови и нови ученици.
Като се осигури техническа база за обучение и практикуване на професията заварчик се адаптират и актуализират учебните планове и програми, съгласно с потребностите на местните работодатели, повишиха се и компетенциите на учителите и учениците за професионална подготовка, съобразно с изискванията на работодателите. Проектът приключва на 27 август и е на стойност 248 096,25 лв. Той включва закупуване на заваръчни апарати, материали и съоръжения, работни инструменти и облекла; горелки, винтили, електроди, шлемове, регулатори и др.