Инженери педагози от ПГМЕЕ – в света на бъдещето в CERN-Швейцария

От 06.10. до 10.10.2014 г. в CERN – Женева, Швейцария се проведе първото обучение по Национална учителска програма за учители-инженери по професионална подготовка.

Нов хоризонт за изява на амбициите и стремежите за по-високо качество на образование в професионалната ни гимназия е участието в това обучение на учителите от ПГМЕЕ – инж. Тотка Пенкова, инж. Албена Колева, инж. Тодорка Стайкова. Изборът им е поредното признание за професионализма на преподавателите в гимназията.

Програмата на обучението е подготвена от експерти от CERN, работили синхронно с Института за инженерни системи и роботика (БАН – ИССР), както и с Националната астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник” – Варна.

Обучението на учителите инженери има за цел не само да надгради и повиши техните знания в областта на физиката и инженерните технологии, а чрез тяхното лично докосване до истинската наука информацията и впечатленията да достигнат до учениците и да ги мотивират да повишават научната си и технологична култура, да възпитат стремеж за разкриване на неизвестното и усет към откривателството, да ги насърчават все повече да избират професиите на изследователи.

На 06.11.2014 г. ученици и учители от ПГМЕЕ чрез вълнуваща презентация, подготвена и представена от участвалите в обучението, надникнаха в сърцето на съвременната наука, която се развива в CERN.