ПГМЕЕ ЧЕСТВА З-ТИ МАРТ

В навечерието на 3-ти март по инициатива на 8-те класове в ПГМЕЕ се проведе Кръгла маса на тема:“Балканите–кръстопът на цивилизации и култури“. Чрез историко-географски преглед на балканските страни учениците представиха сходната съдба и историческия път на балканските народи- всички преживели османска власт, с герои и национални празници посветени на Освобождението.

Учениците от 8-те класове вдъхновено представяха избраните от тях Балкански страни, пред всеки се вееше съответно знаме, в същото време на видеостената се показваха забележителностите , табла и карти украсяваха стените.

Компетентно жури оцени отговорите на учениците по посочени критерии и връчи награди.Специален гост на тържеството бе г-жа Румяна Апостолова, от туристическа агенция „Романтик Холидейс“.Госпожата направи презентация на остров Корфу – единствен гръцки остров останал извън пределите на османската империя.Настроението бе тържествено.Звучаха патриотични песни и стихотворението „Стани, стани юнак балкански“. В публиката възторжено ръкопляскаше след всеки участник от кръглата маса.Накрая топли слова към всички отправи Директоркта на ПГМЕЕ инж.Р.Желева.

Считаме , че в училище такива инициативи са потребни. Те сплотяват учениците, формират умения за работа в екип.