Учениците на 10-те класове на ПГМЕЕ посетиха второто издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест 2018. Културният форум беше открит лично от неговия патрон – великолепната актриса Татяна Лолова. 

Първото събитие от фестивала беше филмът, който Георги Тошев създава за нея: “Портрет на една дама”. В рамките на един час, зрителите видяха звездата от “Старомодна комедия”, “Последният ерген”, “Щастливи дни”, “Птици и хрътки”, “Сбогом, мамо” и много други театрални и кино заглавия.

По-голямата част от присъстващите си припомниха култови моменти от творчеството на великата актриса, а учениците научиха любопитни моменти от личния и професионален живот на „мама Еми” от филма „Домашен арест”. Вечерта завърши с вълнуваща лична среща на част от младежите, която бе увековечена със снимки. Очарователната Татяна Лолова не скри задоволството си от това да се снима с толкова много млади почитатели.

На 9 октомври (вторник), в най-стария културен институт на Бургас – Регионалната библиотека, бе открита изложба в памет на бургаския художник Стефан Марков.  Освен платна на бургаския майстор, тя включва и представяне на изданията с негови великолепни илюстрации на “Кентърбърийски разкази” и “Записки по българските въстания”. Експозицията бе разгледана от десетокласниците с голям интерес. Видяното породи интересни дебати за изкуството.