Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ – 2019 година

На 8 и 9 март 2019г. в гр.Горна Оряховица се проведе ХХ–то Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, което премина под мотото „Бъдещето принадлежи на знаещите и можещите“. В него участваха 65 ученици от 35 професионални технически гимназии от 19 области на страната.

Традиционно съревнованието се проведе в ПТГ „Васил Левски“ в гр.Горна Оряховица в присъствието на учители, представители на техническите университети и бизнеса и фондация „Милен Григоров“.

Изпитът включваше решаване на тест с 40 задачи в областта на техническото чертане, материалознание, техническа механика, машинни елементи, информатика и електротехника. Практическата част е от две приложни задачи – щриховане на сглобен възел и скица на детайл от сборен чертеж.

След проведеният училищен кръг класираните за националния кръг на състезанието Алиджан Ремзи Сюлейман от XI Г клас и Кристиян Андреев Христов от Х Д заеха четвърто и пето място при индивидуалното класиране.

В отборното класиране нашата гимназия е на  второ място. Наградата – купа и грамота от МОН  бе връчена на ръководителят на отбора инж. Мариана Бакърджиева.