Отбелязване на Световната седмица на парите от ученици от Клуб “Финансова грамотност – Афлафин “ в ПГМЕЕ

Ученици от Клуб “Финансова грамотност – Афлафин “ в  ПГМЕЕ, с ръководител инж. Татяна Ботева  се включиха в Световната седмица на парите (27.03.1 7-  02.04.17 г.) като част от глобалната инициатива „Учи. Спестявай. Печели“.
Отбелязването на Световната седмица на парите под егидата на  Глобалната мрежа на CYFI бе организирано и осъществено  и  с  активното участие и подкрепа на  Интегра –България с Координатор Десислава Тенева и Холадската централа на глобалното движение „Афлатун“ за социално и финансово обучение за деца и младежи  и подкрепено от ръководството на училището, което засвидетелства ангажираността си към проявите не само с ресурсно обезпечаване , но и с личното си присъствие на публичната изява.
На 30.03.2017 г.  членовете на клуба, както и техни връстници от 11-те класове, преподаватели и гости осъществиха в деня на международната “Skype call” връзка със сроден клуб от Армения- „Децата на Армения“.
Проведе се интересна неформална беседа и обмен на идеи за различни социални инициативи, организирани от страна на младежите от двата клуба.
Друга проява на членовете на клуба бе осъществена на 31.03.2017 г. в „Бизнес инкубатор“ Бургас, където научиха за дейността на инкубатора , възможностите, които той предлага на младежите за предприемчивост, както и бяха обсъждани  други идеи за социална и финансова активност. Бе заснет и клип, включващ отношението и  мнението на младежите за програмата „Афлатийн“ , по която се обучават.