Проект “Домино” – дуално образование по швейцарски модел

   Изпълнителните директори на ЕЛКАБЕЛ АД лично приветстваха възпитаниците на  Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) – Бургас, учениците подписаха своите първи трудови договори, с което стават част от  иновативен подход в образователната система наречен Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото. Елкабел е партньор по проект Домино, част Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Като лидер и социално отговорно дружество ЕЛКАБЕЛ АД силно вярва, че подкрепата на изявени ученици още от началото на техния професионален път е важна стъпка и дългосрочна инвестиция в по-доброто бъдеще за всички.

Проектът е характерен с  това,  че се стреми да предложи модернизиране на българското професионално образование така, че то да отговаря на съвременните нужди и изисквания на бизнеса.  Другата основна черта е, че през последните две години на обучението си учениците работят в предприятията с трудов договор и получават съответното възнаграждение за това.

Повече за проекта може да научите тук: Проект ДОМИНО