Отборът на ПГМЕЕ с бронз от Националното състезание “Асемблиране на PC” в Плевен

Отборът на ПГМЕЕ спечели бронзов медал от Националното състезание “Асемблиране на PC”, организирано от Асоциацията на професионалнита гимназии в България. В състезанието в Плевен се включиха седем отбора – от ПГЕХТ – Плевен, ПГМЕТ – Севлиево, ПГМЕТ – Пазарджик, ПГБТ – Пловдив, ПГЕА – София, ПГЕ – Стара Загора и ПГМЕЕ – Бургас.

Състезанието мина през два етапа – теоретичен тест и практическа задача. Тримата участници от всеки отбор на база своите резултати сформират общ сбор точки, като максимумаът е 84. Представителите на бургаската гимназия постигнаха 49 точки и се класираха на четвърто място.

По време на практическата задача участниците трябваше да сглобят работоспособен компютър от пълен комплект елементи и винтове. Теста на машината се счита за успешен, ако се зареди успешно операционната система от твърдия диск. След много оспорвана борба първи изпълни задачата отборът от град Пловдив с време 8 минути и 26 секунди и съответно 21 точки. На второ място се класира отборът от Пазарджик с време 8 минути и 44 секунди и съответно 18 точки. На трето място се класира отборът на ПГМЕЕ – Бургас с време 11 минути и 26 секунди и съответно 15 точки.

В крайното класиране отборът на ПГМЕЕ се класира на трето място с 64 точки. 

Всички отбори на призови място получиха подаръци и дипломи за участие.