ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УЧИТЕЛЮ!

По повод празника на учителя 5-ти октомври, осмокласниците от паралелка „Мехатроника“ подеха инициатива напълно отговаряща на иновативния дух на училището и на моралните ценности, които се възпитават в гимназията.

Всички момчета от класа отидоха да поздравят с цвете и картичка своите бивши класни ръководители и любими учители. Младежите успяха да запазят в тайна готвената изненада и заедно с г-жа Милена Иванова (настоящият им класен ръководител и носител на идеята) беше обмислен всеки детайл по организацията. Реакцията на посетените учители беше трудно да се опише дори от самите момчета, в повечето случай те казваха „Госпожо, класната се просълзи от радост“ , „Беше невероятно преживяване, госпожо, но … по-добре вижте, вижте“ и прелистваха в телефоните си снимки, от които и нашите очи се напълниха със сълзи. Обаждаха се родители, за да споделят в каква еуфория са децата им, от това което са направили и най-вече почуствали.

ПГМЕЕ е извор на начинания, които от една страна са иновативни, но в същото време поддържат една традиция във възпитанието, което получават нашите ученици, да ценят образованието и да уважават учителя – от първия класен ръководител  до преподавателя, който и в кратка среща е дал от себе си, за да направиш крачка напред по пътя на знанието.

Честит празник, Учителю!