Виртуално изпращане на Випуск 2020

„Това беше репетиция на рокля на бъдещия първи бал, който мнозинството никога няма да има, фалшиво обещание за предстоящ непрекъснат празник на живота, което също няма да бъде, раздяла с училището, което за всички без изключение беше радостно събитие, но този ден беше изрисуван с фалшиви романтични цветове”.

 (Л. Улицкая, „Книга със зелена палатка”)

На 14.05.2020 г. от 12:00 часа в ПГМЕЕ – гр. Бургас се проведе виртуално изпращане на Випуск 2020 г. Изглеждаше малко трудно, че не можем да отбележим този специален ден по традиционен начин.Този випуск запомни изпращането си от домовете, защото COVID -19 промени и най – важния ден в живота им. Колективното усилие на класните ръководители на 12 – те класове доведе до общия творчески резултат.

Виртуалното изпращане се проведе онлайн в платформата Microsoft Teams, но бе интересно и емоционално.Този дългоочакван ден започна с предварително изработен сценарий и презентация. Традицията бе спазена и осмокласниците първи поздравиха абитуриентите, а техният специален виртуален подарък бе приятна изненада за всички. В духа на похвалните слова Велин Георгиев, ученик от 12 ж клас, произнесе похвала за прекрасните години в ПГМЕЕ. Тя бе пропита от силни чувства – признателност, възторг от Механото, а чрез употребените повторения „Облажавам” се постигна по – голяма въздействаща сила на поздрава. Удари и последният училищен звънец.

Инж. Роза Желева, Директор на ПГМЕЕ, приветства развълнувано зрелостниците, като сподели усмивки и топлина на живо с абитуриентите, казвайки: „Довиждане!”. Започна последният Час на класа. Всеки клас с лек и закачлив хумор направи свой „Автопортрет”. Класните ръководители споделиха със своите ученици истината за това, че ако един учител изгражда с любов и истина, то онова, което гради, ще трае вечно. От името на всички завършващи прощални думи произнесе Елена Танчева от 12 и клас. В обръщението си към Ръководството, учители и съвипускници тя отбеляза, че за петте години в ПГМЕЕ Випуск 2020г. е преминал през трудния път на помъдряването, а примерът на учителите ще ги води напред, защото никой не може да изтрие хубавите спомени и хилядите приятни емоции.

Усвоявайки тънкостите на платформата Microsoft Teams, оригинално бе виртуалното предаване на  знамето на училището от Иван Желязков, ученик от 12 з клас, на Ивета Димитрова, ученичка от 11 з  клас.

Бе изказана благодарност от абитуриентите и към всички учители, които са ги дарили със знания и светлина за изминалите 5 години. Последваха бурни, емоционални ръкопляскания. Въодушевени от преживяното, започна и броенето 1, 2, 3, …, 12.

Този ден завърши с едно послание, поднесено с усмивка: „Когато ви се предлага място в космически кораб, не питайте кое място. Просто се качете на кораба!” (Черил Сандбърг, предприемач, COO във  Facebook).

НА  ДОБЪР  ЧАС!