Ученици от ПГМЕЕ с трето място на регионалното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

На 15.04.2021 г. отново с онлайн връзка, се проведе регионалният кръг на състезанието „Мога и зная как” от календара на МОН. Състезанието се организира от МОН с партньорството на Търговска верига за електронни компоненти, инструменти и измервателна апаратура „ЕЛИМЕКС”.

С гордост може да отбележим, че нашите ученици и в двете възрастови групи се класираха на регионално ниво.

Директорът на ПГМЕЕ – г-жа Роза Желева откри състезанието, пожела успех на участниците и тържествено им връчи грамотите от предходния кръг.

Състезанието премина в две части: в първата част те решаваха тест за да се установи тяхната теоретична професионална подготовка, а във втората част работиха отборно – от една голяма купчина с елементи, всеки трябваше да открие само тези елементи, които са за съответната схема, да ги монтира правилно, запои, да направи изпитание на схемата и да опише всичко в работна карта. От  18-те отбора, които участваха в състезанието, с изпълнението на всички задачи до край, се справиха само двама ученика. С гордост може да отбележим, че един от тях е от ПГМЕЕ – Николай Вълчанов от 12ж клас. Похвала заслужават и другите трима участника – Светлин Генов от 11ж клас, Йоан Русев от 10 и клас и Христо Груев от 10 и, които положиха максимум усилия и емоции във всички поставени задачи.

На 22.04.2021 г. на тържествена онлайн церемония, организирана от  „Елимекс”, бяха обявени резултатите и раздадени наградите. Учениците от втора възрастова група – Николай Вълчанов и Светлин Генов спечелиха почетното трето място в отборното класиране. В индивидуалната надпревара Николай Вълчанов стана трети. Г-жа Роза Желева връчи грамотите на учениците, изказа похвала за успешното им представяне и благодари на учениците и техните ръководители за положения труд.

Всички участници получиха поощрителни награди – ваучери за пазаруване във веригите на „Елимекс”, а състезателите от 12 клас – Николай Вълчанов от 12ж и Мария Колева от 12и получиха сертификати за прием в ТУ Варна във специалност по техен избор.