Културното аташе на Япония впечатлена от учениците на ПГМЕЕ

Културното аташе на Япония в България г-жа  Tae Хигаки посети нашето училище и проведе кратка, но много ползотворна среща с директора инж. Роза Желева. Повод за посещението бе приключил неотдавна и отчетен като успешен проект на ПГМЕЕ  за изучаване на японски език и култура в условията на COVID: “Японското предизвикателство”.   Проектът бе осъществен с подкрепата на Японската фондация в гр. Токио и определено провокира интереса на учениците от Механото. На тази среща г-жа Хигаки бе запозната с всички етапи от подготовката и осъществяването на проекта, предизвикателствата по време на реализацията му и крайните резултати.

Културното аташе на Япония остана приятно изненадана от начина, по който се е осъществила идеята на Японската фондация за изучаване на японски език и култура в нашето училище. Тя не само  изрази благодарност към директора инж. Желева и целия екип на проекта за приноса им за разпространението на японския език в региона и страната, но и изказа своето възхищение от знанията на учениците, които бяха демонстрирани по време на заключителната среща на проекта.

Госпожа Хигаки и инж.Роза Желева си размениха подаръци и обсъдиха различни възможности за бъдещо сътрудничество, както  и за реализиране на съвместни проекти през следващата учебна година.