Успехи и награди за учениците от ПГМЕЕ

Неведнъж показахме, че онлайн средата не ни спира и учениците постигат високи резултати и в условията на ОРЕС.  В ПГМЕЕ отличилите се ученици  получиха  своите награди за положения труд.

Награждаването се състоя на 1 юни във фоайето на ПГМЕЕ. Директорът на гимназията – инж. Роза Желева връчи отличията на учениците, изявили се в различни области.

Инж. Желева връчи грамоти и на учениците, участвали в Националната ученическата философска конференция и техния ръководител г-жа Светлана Топалска.

Беше обявено и класирането в конкурса за написване на есе на тема „Бъдещето на авиацията“ и учениците получиха грамоти. Първото място зае Деян Добрев от 8 а клас,  На второ място е Стефан Стоянов от 9 а клас, на трето място се класират две творби – на Атанас Георгиев от 8 а клас и Христо Минчев от 9 а клас.

Сертификати получиха и учениците, участвали в „Творческо писане“ на английски език.

Последната и най-многобройна  група наградени ученици бяха тези, които се включиха в проекта за изучаване на  японски език и култура в ПГМЕЕ. Той се осъществи благодарение на финансовата подкрепа на японската фондация The Japan Foundation.  Всички ученици получиха от г-жа Желева грамоти за своето участие, а най- последователните и упоритите  в изучаването на японските азбуки бяха наградени и с  книга за японската митология, получиха също и сертификат на японски.