Емоционално и завладяващо премина срещата с бургаската поетеса Елка Стоянова и ученици от ПГМЕЕ. Събитието е част от кампанията „Известни българи четат на деца”, в която популярни личности на България се включват в каузата грамотност и образование чрез четене. С тази литературна вечер отбелязваме и Деня на поезията – 1 октомври, както и предстоящите „Есенни литературни празници” в града ни. Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов” – верен наш партньор в подобни начинания – любезно предостави пространството на една от уютните си зали.

 Безценни съвети, творчески похвати и още много тайни, свързани с четенето, разкри пред възпитаниците на Механото известната бургазлийка. Със своята непринуденост, харизма и убедителност Елка Стоянова успя да внуши на учениците колко е важно да бъдеш образован, да четеш, за да изградиш усет към стойностната литература, за да бъдеш мислеща, критична личност, която отстоява своите позиции в обществото.

Разбира се, въпросите не закъсняха. Увлечени от разказа за тайнството на четенето, учениците питаха за това как се ражда една история, за атмосферата, съпътстваща творческия процес.

В края на срещата авторката на „Петъчни истории” направи приятен подарък на училищната библиотека –  книги с автограф. С внушителен букет за талантливата Елка Стоянова и снимки за спомен приключи една наистина незабравима вечер за учениците от ПГМЕЕ.