НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ “НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЗАВАРЧИК” – вътрешен кръг

На 16.02.2022г. в ПМГЕЕ – гр. Бургас бе проведено състезанието за “НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЗАВАРЧИК” – вътрешен кръг от националното състезание по заваряване за учениците от 10-ти, 11-ти и 12-тите класове в Професионалните гимназии в страната.

Във вътрешният кръг на състезанието  участие взеха 14 ученици от ПГМЕЕ-гр. Бургас. Между тях имаше представители от специалностите  Мехатроника, Автотранспортна техника, Автомобилна мехатроника от 10 , 11 и 12 клас.

Състезанието протече в два етапа:

Първи етап – решаване на тест за установяване на знания по теория на заваряване, време за работа 30 минути. Първи етап – решаване на теста се проведе в ОПУ-2 и Мехатроника в присъствието на независими квестори.

Втори етап –  практически умения и изпълнение на челен и перпендикулярен шев в хоризонтална равнина – време за работа 2,30 часа. Този етап бе проведен в лабораторията по заваряване в присъствието на Яни Самоковлиев – Преподавател по Учебна практика и Пламен Петров – Преподавател по Учебна практика.

Работата по изпълнение на задачите се проведе в присъствието и под наблюдението на преподавателите на 4 работни места по  ред на номерата на участниците.

На всеки участник бяха предоставени материали, предпазно облекло и заваръчни консумативи.

След изработката на задачата заварените съединения бяха снимани и подредени за оценка.

Състезанието протече оспорвано, участниците се представиха на високо ниво, като първи се класира Яни Генов – 12Б клас със 101 т. ,а  втори беше Николай Ганев – 12Б клас със 99 т.