ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УЧИТЕЛЮ!

Призванието да бъдеш учител е за цял живот. Признателността към учителя на всеки от нас е завинаги и всеки ден. Благородната професия е кауза, начин на живот, отговорност, грижа и със сигурност носи ежедневно удовлетворение. Любим е мъдрият учител, който умее да докосва сърцата. Незабравим е първият учител и всеки от нас го помни за цял живот. Вдъхновяващ е всеки учител, незабележимо оставил светлите си следи по пътя, който ни е показал.

На днешния ден изказваме дълбока благодарност към всеки един от Вас! Благодарим Ви, скъпи учители, за всеотдайността, за търпението, за любовта, за знанията и уменията! Прекланяме се пред Вашите благородни качества и вдъхновяващ пример! Създавайте личности, творете красота, раздавайте обич и вдъхновявайте! Бъдете здрави! Честит празник, скъпи учители!

За поредна година днес, на 5 октомври – Международния ден на учителя, учениците от 8-те класове на ПГМЕЕ се включиха в инициативата „Поздрав към любим учител“.

В празничния ден осмокласниците изненадаха свои бивши любими учители, като лично им поднесоха цвете и картичка, с което засвидетелстваха признателност и обич. Неочакваната и вълнуваща среща предизвика усмивки и силни емоции, които не могат да се опишат с думи. Тези мигове остават завинаги, запечатани в най-ценната съкровищница – сърцето.

Да умееш да благодариш, да си признателен и да го засвидетелстваш пред хората, които са ти помогнали, е сигурен белег за зрялост и осъзнатост.

Да получиш благодарност, е знак за признание. А по-голяма награда за един учител от това – няма. Това е щастието! Това е празникът!

Честит празник, учителю!
Поклон пред труда!
Поклон пред търпението!
Поклон пред знанието!
Поклон пред умението!
Поклон пред обичта ВИ, УЧИТЕЛИ!