„Постиженията на учениците са нашата награда“

Под този надслов протече днешният специален ден в ПГМЕЕ – 22 декември 2022 година.

Успехите никога не остават незабелязани, особено когато зад тях стоят талант, много труд, постоянство и упоритост. Поощрението като метод, прилаган по отношение на ученици с отлични постижения, е традиция в ПГМЕЕ от години. Педагогическият екип и ръководството на гимназията са убедени, че  за доброто и за успехите трябва да се говори, а успешните и добрите – да се отличават. Техният пример е заразителен и достоен за следване.

Днешният, 22.12.2022г. се превърна в празник за 91 ученици от ПГМЕЕ.

Всички те са се отличили се в различни области на науката, изкуството и спорта, защитили името на своето училище на конкурси, състезания, олимпиади, турнири и др,  получиха лично от директора на гимназията инж. Роза Желева, в тържествената обстановка на новооткритата Актова зала на ПГМЕЕ, своите награди под формата на парични поощрения/ваучери/. Най-изявените от тях ще занесат и  нещо много специално у дома на своите родители, а именно  Благодарствен адрес от ръководството на гимназията до тях.

Активните и много инициативни момичета и момчета от Ученическия съвет на гимназията, също бяха отличени за труда си и за това, че влагат сърце и душа във всичко, което правят за своето училище.

В отговор на вниманието, което учениците получиха, ученик от 12 клас изрази искрената си благодарност към всички преподаватели, ръководството и лично към г-жа Желева за грижите, подкрепата и всички знания и уроци, получени през годините, преподадени с много любов.

В ПГМЕЕ се награждава всеки труд, защото успехите и доверието в едно  голямо училище не се печелят лесно. Зад постиженията на учениците, стоят подкрепата, напътствията и знанията, предадени им от добрия учител. Или иначе казано, зад успехите на добрите ученици и имиджа на  едно успешно училище /или както бе определено Механото наскоро от екип от СУ „Климент Охридски“ – „Уникална гимназия“/, винаги стои трудът, неуморният труд на добрия учител. Ето защо на днешната тържествена церемония директорът на гимназията, инж. Желева  връчи напълно заслужени отличия и на своите колеги: инж. Томицина и инж. Янкова за техния принос в развитието на способностите и компетентностите на учениците от гимназията в областта на науките, технологиите, глобалното и гражданско образование.