„ЕДИН ЗДРАВЕН ЧАС“ – СДРУЖЕНИЕ МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ В ПГМЕЕ

На 10 февруари новото сдружение Младите лекари проведе първата си инициатива – „Един здравен час“ сред ученици от 9 и 10 клас в Актовата зала на Механото. Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас, Асоциацията по семейно планиране в Стара Загора и Регионална здравна инспекция – Бургас и е по повод наближаващия 14 февруари – Ден на влюбените.

В рамките на специалния час медиците изнесоха презентации, свързани с повишаване на здравната култура, с последващи дискусии с учениците и отговориха на възникналите въпроси.

Доц. д-р Парашкевова – гост лектор от Тракийски университет, гр. Стара Загора, сподели, че целта на тези дейности е да се достигне до по-голям кръг млади хора, по-голяма информираност, да се създадат условия за провокиране мисленето и формиране на отношение на младите хора към различни здравословни проблеми, както и изработване модел на нерисково поведение.

Десето февруарският здравен час се оказа не само ползотворен, но и наситен с положителни емоции за момчетата и момичетата, които имаха възможността да го посетят.