И през месец март продължават изявите на УС

На 29.03 2023г. Ученическият съвет на ПГМЕЕ представи своята инициатива „Механото – пазител на българската история“. На този ден учениците от 10-те класове показаха своите знания, съревновавайки се по отбори за челните позиции. Всеки отбор беше сформиран от по трима ученици.

Състезанието се проведе в три кръга, всеки от който се различаваше, както по трудност, така и по характер. В първия кръг имаше 21 въпроса, като всеки един от отборите трябваше да си избере по три, на които да отговори с определено от журито времетраене, а именно 10 секунди.

Най-добрите пет от седемте отбора преминаха към втори кръг, в който имаше 10 въпроса, като останалите пет отбора трябваше да изтеглят 2 въпроса с време за отговор – 30 секунди.

В третия и последен кръг преминаха трите най-добре представили се отбора. Във финала участниците наблюдаваха пъзел видеа и части от исторически филми, които са свързани с управлението на определен владетел, а въпросът, който им донесе най-много точки беше отвореният. Него участниците трябваше да напишат името на владетеля,  като през това време водещите задаваха въпроси към публиката, от която петима получиха награди. Състезанието беше не само оспорвано, но и интересно. Желанието за победа на участниците зареждаше залата с напрежение и трепетно очакване да видят как ще се развият събитията.

Нашето безпристрастно жури беше в състав: г-н Светозар Люцканов и г-жа Габриела Демирева. Водещи на състезанието бяха Кристина Тодорова, Тони Жечева и Калинка Петрова, презентиращ беше Владислав Генчев.

Както всяко хубаво нещо си има своя край, така и нашето състезание приключи, а победител в него е Xи клас, на второ място са Хг, а трето място заемат Хз клас. Всеки участник от отборите победители получи по една грамота и книга, осигурена от ръководството на ПГМЕЕ, за което благодарим от сърце.

„През тези седмици смятам, че учениците, които участваха в организацията на днешното състезание придобиха изключително полезен опит, който може да им помогне за вбъдеще. От Ученическия съвет целим да се развиваме и смятам, че след всяка инициатива ставаме по-опитни и  по-умели. Искам да изразя благодарността си за  помощта, която получихме, както от ръководството на училището, така и от преподавателите по история, без тях щеще да ни е трудно, дори невъзможно със сформирането на днешното мероприятие. “, споделя Брендън – председател на Ученическия съвет

„Изключително се радвам, че нашето училище осигури наградите за победителите. Вярвам, че както ги зарадвахме, така ги и мотивирахме да се развиват, и да участват в повече извънкласни дейности.“, споделя Брендън – председател на Ученическия съвет.