Шах турнир

За втора поредна година на 07.06.23г. се проведе турнир по шах, организиран от Ученическия съвет на ПГМЕЕ със съдействието на инж. Станимир Велинов – преподавател по хидравлика и пневматика. В този ден взеха участие както ученици, решени да изпробват своите умения, така и запалени любители на логическата игра. Записалите се за участие бяха над 80, поради което се наложи да проведем турнира в два дни, като първия ден отпаднаха 30 участници. Шахматистите продължили напред в турнира се срещнаха в кулминационната втора среща, в която се игра до победа. След оспорвани мачове, се определи следната класация: Любомир Лазаров от 11б клас, който спечели съревнованието, Станислав Йорданов от 8и клас на II-ро място и Румен Тодоров от 10д клас на III-то място. Отличени също са учениците Димитър Шишманов от 8з клас, Християн Максимов от 9б клас и Александър Попов от 11д клас.

Всички ученици взели участие се забавляваха и споделиха, че очакват с нетърпение следващия турнир. Ученическият съвет смята да превърне турнира по шах в ежегодна традиция, с която цели да повиши креативността, концентрацията и логическото мислене при учениците по интересен за тях начин.

Предстои да споделим с вас снимки и емоции от награждаването, както и интервюта с участниците, взети от Калоян Велев и Владислав Генчев, съкоординатори на г-н Велинов.