„ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“ – 20 СЕПТЕМВРИ 2023Г. – ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ В ПГМЕЕ-БУРГАС

Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя.

„Нито един загинал човек по пътищата на Европа” – нима учениците от Механото могат да контролират това? Да, оказа се, че с включването ни в инициативата на 20 септември, възпитаниците на ПГМЕЕ-Бургас повлияха на себе си, на свои съученици, а с тази публикация може би ще повлияят и на други свои приятели, близки и познати по отношение на тази ненужна човешка загуба – жертвите на пътя. Всичко това се случи с:

  • Изготвените от класовете Маршрутни карти на велоалеите от районите на живеене на учениците до гимназията, Карта за безопасно преминаване (пешеходни пътеки и подлези) в района на нашето училище, Карта-навигатор „Как да стигнем до училище с градския транспорт”.
  • Дигиталната викторина, през която преминаха над 150 ученици.
  • Видеоматериали свързани с пътната безопасност, инициативата на ROADPOL и призив за отговорно отношение от всички по всяко време и навсякъде, бяха достъпни до всички ученици и гости на училището във фоайето на училището.

В края на деня, удовлетворени от дейността си, нашите ученици и ние си обещахме да бъдем по-предпазливи, по-отговорни, да помагаме, да поучаваме, и да не се спираме по пътя към общата ни цел за ДЕН БЕЗ НИТО ЕДИН ЗАГИНАЛ ЧОВЕК ПО ПЪТИЩАТА НА ЕВРОПА.